
A télen megcsappant vitaménkészletünk pótlásához és alakunk karbantartásához abszolút tökéletes választás a következő saláta, mely a hozzávalók mennyiségének megválasztásával, saját szájízünkre formálva könnyen kedvenccé válhat.
Hozzávalók
60 dkg sárgarépa
1 szál torma (kb.10-15 dkg)
1 szép alma
1 citrom leve
1 pohár tejföl
só
Elkészítés
A tormát a készítés előtti napon áztassuk be vízbe. A sárgarépát, az almát és a tormát megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük egy nagy tálba. Összekeverjük a citrom levével és a tejföllel, ízlés szerint sózzuk, s már kész is. Egyszerű – de nagyszerű.
Tippek
Ízlése szerint, tehet bele több tormát, citromot. Befőttes üvegbe, vagy más, jól záródó edénybe 1-2 napig kiválóan eláll a hűtőszekrényben, és tartja tápértékét (éppen a citrom “konzerváló” hatása miatt). Húsételek mellé is készíthetjük, de az esti hideg felvágottakból álló vacsora mellé is finom. Ami pedig szintén előnyére válik – számunkra is -, hogy csordultig van vitaminnal, amire ősszel-télen is nagy szükségünk van! Az alapanyagok pedig egész télen is kaphatók!
Érdekesség
A saláta neve Ascher Oszkár színművésztől ered, akinek a kedvéért egy szakács ezt a salátát “kísérletezte ki”.
Forrás: Fittlap.hu